Штати передали THAAD кільком союзникам / скріншот

США передадуть систему протиракетної оборони THAAD Польщі. Вона необхідна для того, щоб перехоплювати балістичні ракети, які можуть летіти у бік Європи або Штатів. Про це заявив експерт з питань авіації, заступник директора української компанії виробників РЕБ Анатолій Храпчинський в ефірі "Київ24".

"США передали свого часу Південній Кореї систему THAAD. Зараз передають Ізраїлю. І цілком ймовірно, така ж система буде передана Польщі. Це система протиракетної оборони, яка передбачає збиття балістичних ракет у позаатмосферному середовищі", - заявив експерт.

За його словами, ці системи ПРО перехоплюватимуть балістичні ракети, які можуть летіти у бік Європи або США. 

Відео дня

"Ці системи зможуть захистити Європу від балістичних ракет, якими зараз активно починає погрожувати Путін. Ми говоримо про ядерні балістичні ракети. Варто розуміти, що система THAAD дозволяє бачити на відстань понад 1000 км цілі, які перебувають на великих висотах. Збивати у радіусі 200 км. Тобто вони зможуть перехоплювати ракети, які можуть летіти у бік Європи або США", - пояснив він.

Ядерні погрози у світі

Кілька тижнів тому на тлі ядерних погроз Кремля, американські військові провели тестовий запуск міжконтинентальної балістичної ракети Minuteman III, яка здатна долетіти до Росії.

Як повідомляв УНІАН, президент США Джо Байден заявив про готовність до переговорів з Росією, Китаєм та Північною Кореєю з метою зменшення ядерної загрози

Вас також можуть зацікавити новини: