Україна хотіла б отримати зброю від Республіки Корея / Колаж УНІАН / ua.depositphotos.com, Скриншот

Південна Корея має дуже потужний ВПК та запаси радянської техніки, яку Україна могла б одразу використовувати на фронті.

В етері телемарафону військовий оглядач Денис Попович проаналізував можливості військової промисловості Південної Кореї та змоделював, яку допомогу вона могла б надати Україні у відповідь на залучення північнокорейських військових до війни.

Так, Сеул має на військових складах танки Т-80, які у середині 90-х років їй передала РФ. Цією технікою було укомплектовано два батальйони однієї танкової бригади. "Цифри різняться - не менше 43, по деяким даним і 80 (одиниць, - УНІАН). Якраз два батальйони. Також Росія передала 67 одиниць БМП-3",- зазначив Попович.

Відео дня

Оглядач розповів, що загалом військово-промисловий комплекс Південної Кореї є багатим, надійним та технологічним. Наприклад, вони мають танки нового покоління K2 Black Panther:

"Це те, що Польща зараз збирається купити замість техніки, котру передала нам. У них є САУ K9 Thunder. До речі польська САУ Krab, яка зараз використовується на фронті, там основа саме K9 Thunder. Це була відповідна кооперація з Південною Кореєю, коли створювався Krab".

Також Сеул має дуже цікаві для України зенітно-ракетні комплекси, які Попович вважає абсолютно співставними з Patriot. "Це їхня розробка, вони використовуються для забезпечення протибалістичного захисту. Це дуже технологічний вид зенітно-ракетних комплексів. В них є балістичні ракети, які теж могли би бути використані, якщо нам їх нададуть. В них є РСЗВ, які можуть бути використані для запуску ATACMS, вони адаптовані",- акцентував експерт.

Крім того, у Республіки Корея є значні потужності по виробництву снарядів калібру 155 мм. "Була інформація про те, що значна кількість снарядів 155 мм, які транспортувалися та викуповувалися нашими партнерами на гроші Заходу, це саме Південна Корея. Звісно, через третю сторону, оскільки вони так тотально зброю не транспортують", - підкреслив Попович.

Експерт зауважив, що Корейській півострів юридично все ще перебуває у стадії війни. Попри формальне припинення воєнних дій, перемир’я між двома державами немає. "Відповідно, Південна Корея постійно в такому стані і готується до того, щоб відбивати напад Північної Кореї", - резюмував Попович.

Вступ КНДР у війну

У Головному управлінні розвідки України вважають, що вже сьогодні на територію Курської області можуть прибути перші північнокорейські військовослужбовці.

Іноземні журналісти та експерти припускають, що у відповідь Південна Корея може змінити свою політику щодо допомоги Україні, наважившись відправити українській армії зброю.

Вас також можуть зацікавити новини: