Росіяни занили через активність "Баби Яги" / фото facebook.com/UALandForces

Сили оборони України атакують противника безпілотними літальними апаратами типу "Баба Яга" з тилу, а також використовують їх для розмінування.

Про це написав скандальний ексочільник "Роскосмосу" і російський військовий "радник" Дмитро Рогозін в Telegram. За його словами, "Баба Яга" активна як вдень, так і вночі. З настанням ночі дрони типу "Баба Яга" літають уздовж берега висохлого Каховського водосховища, намагаючись звідти заходити в тил ЗС РФ.

БПЛА "Баба Яга" скидають запалювальні боєприпаси на поля. Рогозін переконує, що українці нібито намагаються спровокувати пожежі на полях і в лісосмугах, щоб їх "розмінувати". 

Відео дня

"Міни шиплять від вогню як котлети на сковороді. Військовим фахівцям така тактика ЗСУ має про щось говорити. Не подобається мені все це", - заявив Рогозін.

Реакція ворога на "Бабу Ягу"

Росіяни визнають, що Україна досягла значних успіхів у модернізації БПЛА такого типу. За словами екс-керівника "Роскосмосу" Дмитра Рогозіна, наша країна збільшила радіус дії та рівень непомітності таких БПЛА. 

Як би там не було, поява Nemesis або Vampire викликає у росіян паніку. Один з російських військових навіть заявив, що українці нібито "викрадають" поранених за допомогою таких дронів. 

Вас також можуть зацікавити новини: