Військовий зазначає, що дрон має нормально працювати, хай навіть коштуватиме дорожче/ Колаж УНІАН, фото 3-тя окрема штурмова бригада, скріншот

В Україні багато заявляють про масове виробництво дронів, але насправді ситуація далеко не така оптимістична, оскільки велика кількість безпілотників, які надходять на фронт, - це просто "літаючі табуретки" неналежної якості. Про це розповів Герой України, командир батальйону К-2 54 ОМБр Кирило Верес в інтерв'ю 24 каналу.

Військовий зазначає, що згідно із заявами, в Україні сотні виробників дронів стоїть на закупівлях в Міністерстві оборони, однак ефективно працювати можуть лише п'ять, а всі інші – "літаючі табуретки".

"І стоїть (дрон) у мене, я на нього дивлюся і думаю, якщо він впаде москалю на голову – от це буде успіх. Хай вже на голову комусь впаде", - зазначає військовий.

Відео дня

Він зазначає, що це звичайна практика для будь якого батальйону - купив дрон – доробив:

"Але якісь дрони треба доробити за три години і витратити на це власні 20 доларів, або п'ять годин, заплативши 150 доларів".

Військовий наголошує: якщо дрон вже затвердили, то він має нормально працювати, хай навіть коштує на 10 тисяч гривень дорожче, але за ці гроші матиме належну якість.

Дрони у війні в Україні

Нещодавно ЗСУ вперше знищили російський танк так званим дроном-"драконом" (БПЛА, який розпилює термітну суміш).

Міністр оборони Нідерландів Рубен Брекельманс заявив, що його країна виділить 400 млн євро на розробку передових безпілотників разом з Україною.

Тим часов ЗСУ днями уразили склад російських БПЛА, одним ударом знищивши 400 "Шахедів".

Вас також можуть зацікавити новини: