Окупанти запускають дрони для виснаження ППО / фото "Полковник ГШ"

Російські окупанти запустили у повітряній простір України безпілотники з "лінзою Люнеберга". Як пояснив у Telegram український експерт з авіаційних засобів з нікнеймом "Полковник ГШ", ці БПЛА слугують хибними цілями для української ППО.

Ці дрони не мають бойової частини, а замість корисного навантаження несуть друковану на 3D принтері кулю ("лінзу Люнеберга") обернуту фольгою. Ця куля сприймається українською ППО як велика ціль

Що таке "Лінза Люнеберга"

Цей ефект винайшов математик Рудольф Люнеберг. Його давно застосовують при виготовленні літаючих мішеней для авіації.

Відео дня

"Що означає "втрачені радіолокаційно" у зведеннях Повітряних Сил? Коли у них закінчується пальне вони просто падають будь-де і не вибухать, а отже втрачається їх радіолокаційне супроводження", - зазначив експерт.

Останнім часом кількість "втрачених радіолокаційно" дронів може складати до половини від усіх запущених засобів. Їх запускають для виснаження ППО і відволікання від реальних цілей.

"Мілітарний", пише, що в Росії виробництвом хибних повітряних цілей активно займається компанія "Эникс". Цей виробник випустив десятки моделей військових безпілотників. 

Серед розробок компанії - повітряна ціль Е95М, яка забезпечує імітацію малорозмірної аеродинамічної маневруючої цілі. Вона частково здатна імітувати крилаті ракети та літаки тактичної авіації. У стандартних варіантах як корисне навантаження використовуються кутовий відбивач, "лінза Люнеберга", ІЧ-трасери та ІЧ-пастки.

Останні атаки окупантів на Україну

Як повідомляв УНІАН, російські окупанти у ніч на суботу, 19 жовтня, атакували Київ ударними безпілотними літальними апаратами, є постраждала. Сили оборони України знешкодили усі БПЛА, які загрожували місту.

Повітряна тривога, оголошена через загрозу безпілотників, тривала понад 3,5 години. Унаслідок нічного удару дронами є постраждала.

Вас також можуть зацікавити новини: