Сеул Має радянське та сучасне озброєння / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com, УНІАН. Вікіпедія

Південна Корея (Республіка Корея) має багато цікавих власних розробок і Україні варто активніше працювати з цієї країною для розширення допомоги. Про це військовий оглядач Денис Попович сказав в ефірі на Радіо NV.

Експерт звернув увагу на джерела з Південної Кореї про інформацію стосовно передачі Україні наступального озброєння Південною Кореєю:

"Чого ми можемо очікувати від Південної Кореї? Це, знову ж таки, теоретизація цього питання, коли ми кажемо про передачу певних озброєнь, то там є широка номенклатура, оскільки Південна Корея так само готувалася до можливого конфлікту із Північною Кореєю, тому готувалися вони ретельно".

Зокрема, Сеул має радянське озброєння і новіше російське, бо Російська Федерація передавала їм танки Т-80. Кількість цих танків оцінюється від 43 до 80 одиниць. "І цими танками вдалося укомплектувати два батальйони третьої танкової бригади армії Південної Кореї. Якраз для імітації бойових дій з можливим ворогом", - повідомив Попович.

Відео дня

Також Південна Корея має 67 одиниць російських БМП-3.

"Це те, чим можна нам допомогти тут і зараз, якщо справа дійде до передачі озброєння", - сказав Попович.

При цьому, за його словами, Південна Корея має власні дуже цікаві розробки.

"Це танки К-2 Black Panther. Польща буде закупати на заміну тим танкам, котрі вони передавали нам. У них є САУ К9 Thunder. Теж дуже цікава розробка. В основу САУ Krab якраз лягли елементи від К9 Thunderб а САУ Krab - це дуже відома одиниця, яка зараз використовується в російсько-українській війні", - сказав Попович.

Разом з тим, Південна Корея має власні розробки злітно-ракетних комплексів, оперативно-тактичних ракетних комплексів.

"У них дуже багато цікавого і нам треба працювати очевидно з Південною Кореєю, аби вони розширили допомогу Україні", - наголосив Попович.

Оглядач зазначив, що якщо вірити південнокорейським медіа, то мова йде про поетапне надання допомоги Україні, якщо перекидання військ КНДР для участі у війні Росії проти України стане реальністю.

Експерт зазначив, що керівник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов говорив, що буквально сьогодні очікується прибуття перших північнокорейських солдатів на Курський напрямок. Також президент України Володимир Зеленський казав про те, що дві північнокорейські бригади чисельністю до шести тисяч особового складу кожна мають прибути на російсько-український фронт і взяти участь у війні.

Віська КНДР в Росії - що відомо

Як повідомляв УНІАН, Південна Корея може відправити військовий і розвідувальний персонал в Україну після того, як КНДР відправила війська на підтримку Росії.

Також, Південна Корея може вперше відправити Україні наступальну зброю.

Вас також можуть зацікавити новини: