Раніше припускалось, що на такий бомбардувальник можна встановити лише дві ракети / фото Вікіпедія

Китайські військові оприлюднили фото, яке показує можливості бомбардувальника H-6K щодо розміщення балістичних ракет повітряного базування. На світлині можна побачити, що літак здатний нести чотири ракети, що вдвічі більше, ніж раніше було продемонстровано. Тоді про це написали у Global Times.

На фото, яке було опубліковане у WeChat-акаунті військово-повітряних сил Південного театрального командування НВАК (Народно-визвольна армія Китаю -УНІАН) помітно, що H-6K має дві балістичні ракети під однією стороною крила. Оглядачі вважають, що це вказує на ймовірність перенесення чотирьох ракет під двома крилами.

Ракети, які можна побачити на фото, швидше за все, є балістичними повітряного базування YJ-21. Такі боєприпаси було офіційно представлено на авіасалоні Airshow China 2022, де бомбардувальник H-6K показав по одній ракеті під кожним крилом. 

Відео дня

За словами авторів матеріалу, раніше припускалось, що через великі розміри та масу ракети бомбардувальник H-6K може нести лише дві ракети, проте нова світлина спростовує таке припущення. Китайський військовий експерт наголосив, що H-6K має достатню вантажопідйомність і міцність крил, аби нести чотири YJ-21.

Ракета YJ-21 на китайському бомбардувальнику / фото Gagadget

Водночас представники НВАК офіційно повідомили, що ракета YJ-21 може рухатися зі швидкістю до 10 Махів (10620 км/год), дальність пуску становить до 2000 км. Крім того, стверджується, що велика кінетична енергія при швидкості 10 Махів робить цю ракету практично невразливою для сучасних систем оборони. 

Своєю чергою китайські аналітики зазначили, що розміщення чотирьох балістичних ракет на H-6K значною мірою збільшує можливості ВПС НВАК завдавати дальніх точних ударів, особливо по авіаносцях та інших великих військових кораблях. 

Військові можливості Китаю - останні новини

Як писав УНІАН, у Китаї створили низку макетів американських літаків для того, аби проводити навчальні стрільби. Зокрема було встановлено макети винищувачів п’ятого покоління F-22 та F-35 були помічені у північно-західній частині країни.

Раніше у матеріалі вашингтонського Центру стратегічних та міжнародних досліджень (CSIS) йшлося про те, що Китай може захопити Тайвань без жодного пострілу

"Одним із важливих кроків, які може зробити Китай, є карантин у "сірій зоні" під керівництвом не військових, а берегової охорони та інших правоохоронних органів. Замість того, щоб ізолювати острів, карантин мав би продемонструвати здатність Китаю здійснювати контроль над Тайванем. Китаю навіть не потрібно повністю оточувати острів, щоб ввести карантин", - вважають експерти. 

Вас також можуть зацікавити новини: