Експерт порівняв Mirage 2000 і F-16 / фото pixabay.com

Літаки Mirage 2000 і F-16 не є однаковими і мають відмінності. Про це сказав військовий аналітик, ветеран російсько-української війни, майор запасу ЗСУ Олексій Гетьман в ефірі на Радіо NV.

Гетьман сказав, що літаки Mirage 2000 - це винищувачі, які ведуть повітряні бої. "F-16 - це літаюча платформа, яка може бути оснащена і може використовуватися як штурмовий літак і як фронтовий бомбардувальник. Тобто, F-16 багатофункціональні. Mirage - це виключно винищувач. Це непоганий літак. Він вже багато років використовується у конфліктах, де Франція брала участь", - повідомив Гетьман.

Також Гетьман звернув увагу на той момент, що партнери заявляють про, те що щось там передадуть Україні і розповідають наскільки це потужна зброя. Але є питання щодо кількості тої зброї, яку отримує Україна, в тому числі й літаків.

Відео дня

"Це дуже непогано, що нам допомагають партнери, але допомога має бути набагато більшою. Поки що, це все на рівні розмов... Чого вони хочуть дочекатися? Що у нас не буде озброєння, не буде дозволу нищити ворожі склади і бази, то нам вкрай важко буде тримати оборону і протидіяти російській армії", - сказав Гетьман.

За його словами, в Росії зараз порушується питання про посилення мобілізації. Російська тактика ведення війни на фронті - це "м'ясні штурми" і за допомогою цього вони просуваються. Але Україна не посилиться за рахунок мобілізації і якщо партнери не посилять ЗСУ зброєю, то на фронті буде дуже важко і військові будуть відходити.

Він навів приклад, що на Вугледарському напрямку було вшестеро більше росіян, в 10 разів більше пострілів, окупанти шалено закидали українські війська бомбами, тому ЗСУ довелося відступити.

Винищувачі для України 

Міністр оборони Франції Себастьян Лекорню заявив, що Франція поставить Україні винищувачі Mirage 2000 на початку 2025 року. Міністр додав, що ці літаки будуть оснащені новим озброєнням типу "повітря-земля" та захистом від РЕБ. 

Вас також можуть зацікавити новини: