Україна може почати заробляти на експорті дронів / фото ua.depositphotos.com

Зняття заборони на експорт дронів дозволить збільшити обігові кошти підприємств та зменшувати собівартість їх виробництва.

"У нас зараз основна проблема в дроному господарстві - те, що у нас мало коштів у військовому бюджеті для викупу. Якщо спочатку Міністерство оборони взагалі не викупляло дрони, а зараз вони викупляють близько 50% дронів, які виробляються. Але ще не всі. І інша кількість викупляється за допомогою фондів, волонтерів тощо. І при цьому всьому наші потужності з виробництва дронів значно більші", - повідомив в ефірі  "Апостроф TV" авіаційний експерт Костянтин Криволап.

За його словами, ми можемо виробляти більше дронів, і дозвіл на їх експорт дозволить зменшити собівартість виробництва.

Відео дня

"Коли запитують, як я ставлюсь до експорту озброєння, дронів в тому числі, я кажу, що руками і ногами "за", тому що це дозволить збільшити обігові кошти підприємств, виробляти їм більше дронів та зменшувати собівартість тощо. Це треба робити однозначно. А на фронт, що треба, буде поставлятися. Інтереси фронту не будуть зруйновані жодним чином", - пояснив Криволап.

Експорт українських дронів - що відомо

Як повідомляв УНІАН, Україна наближається до зняття заборони на експорт військових безпілотників. Уряд і представники галузі вважають, що це необхідно для збільшення виробництва та протистояння російським можливостям на фронті.

Днями президент Володимир Зеленський заявив, що Україна вивчає можливість експорту озброєнь. Скоріше за все, його обмежать країнами, які раніше допомагали Україні зброєю в рамках формату "Рамштайн". 

Водночас, на початку жовтня заступник командира Третьої штурмової бригади Максим Жорін різко розкритикував розмови про те, що Україна може зняти заборону на експорт зброї, зокрема військових безпілотників.

"Українській армії критично не вистачає дронів! Всі підрозділи постійно самостійно шукають можливості, аби забезпечити себе дронами. Величезна частина потреб лягає на плечі волонтерів, громад та бізнесу, що поставляють в бойові підрозділи дрони", - наголосив Жорін.

Вас також можуть зацікавити новини: