Експерти розібрали російський УМПК / колаж УНІАН, скріншоти

Спеціалісти розібрали модуль УМПК та пояснили, як саме росіянам вдалось зробити відносно дешеву и при цьому масову високоточну зброю. Відповідний матеріал опублікували на порталі Defense Express.

Як зазначається, сам модуль - це контейнер, оснащений лише рульовим сервоприводом, блоком навігації та керуючим блоком. 

Рульовий сервопривод має силу до 200 кг – цього достатньо для управління польотом звичайної фугасної авіабомби. Однак, на думку експертів, якщо мова йде про великокаліберний боєприпас ФАБ-3000, його потужність повинна бути більшою.

Всю електроніку встановлюють як готові модулі, які комунікуються між собою на стандартних роз'ємах, додатково укріплених клейкою стрічкою.

Для живлення використовуються дві акумуляторні батареї, які тримаються на металевих хомутах. Керуючий блок являє собою готове однопалатне рішення. Під ним можна бачити блок з гіроскопом.

Також на представлених кадрах можна побачити вже добре знайому українським експертам антену супутникової навігації "Комета-М", яка, за словами спеціалістів, може похвалитись доволі високою стійкістю до засобів радіоелектронної боротьби. 

Загалом фахівці звертають увагу на широке застосування в електронних компонентах західної цивільної електроніки. 

Для кінцевого збирання УМПК можна використовувати виключно ручну працю, коли готові блоки просто встановлюються в корпус виробу. Останнє дозволяє росіянам систематично нарощувати виробництво такої зброї. 

При цьому, вочевидь, УМПК все ще не може похвалитись дійсно високою якістю виробництва. Відомо, що принаймні частина бомб з модулями планування падає на російську територію

Україна готує відповідь на УМПК

Раніше повідомлялось, що Повітряні сили ЗСУ почали випробовувати умовний вітчизняний аналог російських авіабомб з УМПК

Принаймні, такий висновок можна зробити на основі відео, яке було викладено в мережу трохи більше як місяць тому. 

Носієм боєприпасу став радянський фронтовий бомбардувальник Су-24М, який раніше Україна разом із партнерами вже навчила застосовувати крилаті ракети Storm Shadow.

Вас також можуть зацікавити новини: