Олег Катков висловився про ліквідацію ворожого Ту-134 / колаж УНІАН зі скріншотів

Знищення старого російського літака радянського виробництва Ту-134 не матиме впливу на ситуацію на фронті.

Про це головний редактор Defense Express Олег Катков сказав в ефірі інформаційного марафону "Єдині новини". "Ту-134 є доволі старим радянським пасажирським літаком. Тобто, він перевозить не вантажі. Він перевозить людей", - сказав Катков.

Аналітик додав, що такий літак експлуатувався повітряно-космічними силами РФ для перевезення офіцерського та генеральського складу.

Відео дня

"Тобто, безпосередньо будь-якого значення на перебіг бойових дій втрата чи пошкодження цієї машини, на жаль, не буде мати сенсу, тому що вона не бойова", - наголосив Катков.

Також він додав, що у повітряно-космічних силах РФ такий літак давно замінили на новішу модернізацію - Ту-154 - ще за радянських часів. За словами експерта, перевезення особового і офіцерського складу такими літаками не є чимось вкрай критичним:

"Можливо, просто треба відзначити те, що загалом ця операція відбулась у вкрай віддаленому регіоні, аж в Оренбурзі, який умовно значно ближче до Казахстану, ніж до України".

Важливі новини про втрати ворога - що повідомлялося

Як писав УНІАН, Головне управління розвідки Міністерства оборони України поширило інформацію, що у ніч з 12 на 13 жовтня 2024 року на військовому аеродромі "Орєнбурґ-2" у РФ знищено літак Ту-134. У розвідці зазначають, що такі радянські борти використовуються, зокрема, для транспортування керівного складу міністерства оборони РФ.

Вас також можуть зацікавити новини: