Безпілотник С-70 росіян - безглузда концепція / колаж УНІАН, скріншоти з відео

Росія розробляла безпілотник С-70 для роботи в парі з винищувачем Су-57, однак на практиці реалізувати це не вдалося. Про це в ефірі  "Апостроф TV" повідомив авіаційний експерт Костянтин Криволап:

"Війна показала все безглуздя цієї концепції, повну відсутність якогось адеквату. І зараз усі розробники розуміють, що будь-які важкі дрони, які можуть виконувати якісь функції на лінії боєзіткнення – вони не мають сенсу взагалі. Оскільки їх дуже далеко бачать радіолокаційні системи. А його позиціонують як дрон шостого покоління. Ще не знаю, що таке "шосте покоління", але звучить дуже круто".

Водночас він звернув увагу на конструкцію С-70: "Коли я побачив його поверхню, на якій купа болтів, гвинтів, немає покриття, яке б знижувало цю радіолокаційну помітність. Його будь-який радар, радіолокаційна станція буде бачити за 500-600 кілометрів. Як бомбардувальник Б-52. Тому що так вже ніхто не робить, таких систем вже немає. Всі закльопки, всі болти – вони посилюють сигнал". 

Відео дня

За словами експерта, головним питанням, на яке він поки що не має відповіді є те, яким чином БПЛА С-70 зміг долетіти до міста Костянтинівка Донецької області. 

"Чому ми його не збивали? Це питання в мене залишається і я поки що не можу дати на нього відповідь. Якщо його збили над Костянтинівкою – це та лінія боєзіткнення, яка в нас має бути захищена", – додав Криволап.

С-70: що відомо

5 жовтня стало відомо про збиття російської повітряної цілі в небі над Донецькою областю. Згодом стало відомо, що йдеться про новий російський безпілотник С-70 "Охотнік".

За інформацією Forbes, С-70 був збитий, найімовірніше, російським винищувачем, який його супроводжував. Причиною став вихід БПЛА з ладу неподалік міста Часів Яр Донецької області. 

На думку військового експерта Defense Express Івана Киричевського, поява на фронті С-70 може призвести до продовження наступальних операцій противника. За словами експерта, росіяни планують використовувати цей БПЛА як носій керованих авіабомб. 

Вас також можуть зацікавити новини: