ЗСУ вдарили ракетами ATACMS по російській РЛС "Небо-М" / колаж УНІАН, фото Getty Images, скріншот

Підрозділи ракетних військ Збройних сил України завдали успішного удару балістичними ракетами ATACMS по російській радіолокаційній станції "Небо-М", повідомили в Генштабі ЗСУ.

Зазначається, що знищення зазначеної станції має знизити спроможність російської армії виявляти, відстежувати і перехоплювати аеродинамічні та балістичні цілі:

"Знищення РЛС "Небо-М" створить сприятливий "повітряний коридор" для ефективного використання крилатих ракет Storm Shadow і SCALP-EG".

РЛС "Небо-М" - що відомо

За даними Генштабу ЗСУ, радіолокаційна станція "Небо-М" являє собою дуже складний об'єкт для ураження. Станція працює в стелс-режимі, скануючи горизонт у пошуках повітряних об'єктів.

Є інформація, що у РФ залишилося тільки 10 працюючих систем такого типу. Вартість кожної з них оцінюється більш ніж у 100 мільйонів доларів США, додали в Генштабі.

Втрати Росії в Україні -

Нагадаємо, загальні бойові втрати Росії в Україні з початку широкомасштабної війни орієнтовно становлять близько 656710 чоловік особового складу. Сили оборони України за минулу добу ліквідували близько 1150 окупантів.

Також на полі боїв РФ втратила щонайменше: танків - 8893 (+6 за минулу добу) одиниць, бойових броньованих машин - 17596 (+17), артилерійських систем - 18906 (+37).

Вас також можуть зацікавити новини: