У РФ мало таких складів, як той, що було уражено у Торопці, поділився Олег Катков / колаж УНІАН зі скріншотів

Триває війна в Україні, і таких складів з боєприпасами, як той, що був уражений у місті Торопець (Тверська область), у РФ невелика кількість.

У Торопці уражений 107-й арсенал Головного ракетно-артилерійського управління Міноборони Росії, - це один з центральних складів, де зберігається найбільше боєприпасів, а потім їх розподіляють по менших складах, розповів головред Defense Express Олег Катков під час інтерв’ю Radio NV. За відомостями Defense Express, у межах 750 кілометрів від українського кордону є шість складів ГРАУ.

"…107-й (арсенал у Торопці, - Ред.) - це не означає те, що у РФ їх 107 чи більше. Річ в тому, що їх загалом (не враховуючи ті, які вони вже ліквідували), на всю РФ, можливо, йдеться про (дуже обережно говорю) півтора-два десятки. Це на всю Російську Федерацію, і якщо ми говоримо про склади саме ГРАУ", - підкреслив аналітик.

Відео дня

Важливі новини про війну - що повідомлялося раніше про удар по Торопцю

18 вересня УНІАН дізнався, що українські дрони в Торопці ліквідували склад ГРАУ, лунали потужні вибухи, було оголошено евакуацію населення. Місцева влада стверджувала, що у місті стало дуже гаряче унаслідок "падіння уламків дронів". Повідомлялося, що на арсеналі, зокрема, могли знаходитися балістичні ракети.

На думку військового експерта Михайла Жирохова, більша частина боєприпасів могла бути непошкоджена. На його думку, цінне ракетне озброєння, у тому числі північнокорейську балістику, окупанти мали тримати у підземних сховищах.

Вас також можуть зацікавити новини: