Іван Ступак зауважив, що атаки по складах РФ врятували ситуацію з обстрілами / колаж УНІАН, фото Генштаб ЗСУ, скриншот

Завдяки потужним влучанням по складах із боєприпасами на території Росії українські військові врятували інфраструктуру країни під час зимового періоду. Таку думку висловив військовий експерт Іван Ступак в ефірі телеканалу "Еспресо"

Експерт, посилаючись на різні оцінки, заявив, що після першого знищеного складу з боєприпасами у Тверській області, повідомлялося, що, ймовірно, Україна виграла "собі такої фори" перед масштабними обстрілами інфраструктури та прикордонних регіонів.

"Тобто те, що особливо ворог полюбляє здійснювати північнокорейськими ракетами, можливо, іранські були напоготові, також керовані авіаційні авіабомби. А додатково після знищення цих складів, хоча не хочу бігти попереду та бути голослівним, але мені здається, що ми виграли трішки більше, ніж три місяці фори", - підкреслив Ступак.

Він зазначив, що через такі влучання по складах російської армії ЗСУ змогли врятувати українську інфраструктуру взимку. 

"Нас попереджали, і ми розуміли, що росіяни цієї зими будуть робити шалений фокус на інфраструктуру України. Припускаю, що таким чином ми врятували ситуацію. Зрозуміло, що це не останні вибухи у РФ, вони будуть і далі, особливо будуть цілити в місця скупчення "іскандерів", іранських ракет. До речі, ми ж бачимо вибух тільки боєприпасів і не говоримо про те, скільки особового складу було там знищено в результаті такого прильоту. Вже не кажучи, що там була різноманітна завантажувальна чи інша важка техніка, яка також "вийшла з чату", - додав Ступак. 

Удари по складах боєприпасів РФ - що відомо

Як писав УНІАН, в ніч проти 21 вересня Сили оборони атакували арсенал "Тихорецьк" у Краснодарському краї та 23-й арсенал Головного артилерійського управління Міноборони РФ у Тверській області, що знаходиться біля населеного пункту Октябрський.

Відомо, що "Тихорецьк" входить до трійки найбільших баз зберігання боєприпасів окупантів і є однією з головних у логістичній системі російських військ. Також у Генштабі розповіли, що по 23-му арсеналу вдарили бійці СБУ.

Своєю чергою військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко заявив, що уражений у Тверській області військовий арсенал був одним з найбільших за площею у європейській частині Росії та найзаповненішим. 

Вас також можуть зацікавити новини: