Верес різко розкритикував вкиди про "чмобіків" / скриншот з відео

Українські військові вздовж усієї лінії фронту воюють з потужним ворогом. Наративи про так званих "чмобіків" є помилковими, заявив командир батальйону К-2 Кирило Верес в інтерв'ю 24 каналу.

За його словами, росіяни швидко вчаться. Українцям варто "зняти рожеві окуляри" щодо слабкості окупантів.

"Я, звісно, не люблю хвалити ворога. Але скажу, що той ворог, який стоїть навпроти мого підрозділу – дуже потужний. Вони потужні в тому сенсі, що воюють проти нас два роки. Якщо ми не погані, то вони ж не можуть бути "лахмандєями". Якщо ми в них за ці два роки майже нічого не забрали, то де ж вони вже "лахмандєї"? Ні, нормальні люди, які швидко вчаться. Їх настільки багато… 20 голів – це краще, ніж одна. Вони зроблять багато і якась із їхніх технологій точно буде працювати. Зніміть рожеві окуляри", - заявив Верес.

Відео дня

Командир К-2 емоційно відреагував на те, що в суспільстві та ЗМІ досі окупантів називають "чмобіками". Він зазначив, що реальна ситуація зовсім інша:

"Для підняття бойового духу я, звісно, можу сказати, що вони такі л*хи, чмобіки, бл**ь. Але де ж вони чмобіки? Мої люди особисто воювали із вагнерівцями. Там далеко, бл**ь, не л* хи були. Так говорять ті, хто не воював. Або ті, хто думає по-іншому, можливо. Може, в його випадку йому якийсь бомж і попався. Однак треба подивитися комплексно на проблему. Чомусь компанія л*хів віджала 20% Донецької області. Соледар, Бахмут, нічого собі… І неважливо, якими силами – 100 чи 50 тисяч людей, але віджали. Віджали. І в нас там були також не маленькі втрати. Ну, віджали ж. То де ж вони л*хи? А тоді хто ми?

Верес зазначив, що Україна має 29 мільйонів військових, а Росія – 149 млн. Українська армія має два виходи: один з них поганий, інший - нищити ворога один до десяти. Командир додав, що не варто викрисляти інформацію.

Війна в Україні: інші прогнози

Ветеран АТО, екс-командир взводу батальйону "Айдар" Євген Дикий прогнозує, що після захоплення Вугледара російські окупанти можуть "повернутися на Покровськ". За його словами для розвитку наступу в напрямку Дніпра чи Запоріжжя у противника сил немає. 

Водночас ветеран армії США і письменник Адріан Боненбергер заявив, що якщо Захід примусить Україну до миру на умовах РФ, це породить масштабну хвилю еміграції укранців. У кінцевому результаті, близько 8-12 мільйонів людей, якщо не більше, опиняться в Європі та США без надії на повернення.

Вас також можуть зацікавити новини: