ЗСУ можуть піти з Курської області / коллаж УНИАН, фото УНИАН, kursk-izvestia.ru

Є велика ймовірність, що до кінця року Збройні сили України вийдуть з території Курської області Росії. Про це в ефірі "Radio NV" сказав Іван Ступак, військовий експерт, колишній співробітник Служби безпеки України.

Відповідаючи на запитання щодо ситуації в Курській області та намагань ворога витіснити звідки українські війська, Ступак зауважив, що ми маємо там втрати територій та втрати серед наших військових:

"Я не хочу забігати наперед, але судячи тенденції і судячи з тієї кількості російських військових, про яку каже Сирський в Курській області, - це 50 тисяч особового складу, то є велика така ймовірність, що до кінця року ми вийдемо з території Курської області".

Експерт додав, що якщо подивитися на мапу DeepState, то видно, як росіяни "обрізають" наші сполучення, намагаються пробитися нам в тили і змусити нас відійти якомога ближче до міста Суджа". "І звідти вже простіше нас буде видавити за межі Курської області", - зауважив Ступак.

Ситуація у Курській області

Раніше аналітик видання BILD Юліан Репке заявив, що Збройні сили України можуть залишити Курську область Росії найближчими тижнями.

Репке зауважив, що російські війська продовжують наступати на позиції ЗСУ в Курській області із заходу, на села Любимівка і Новоіванівка. Вони також вибили українських військових з останнього села біля райцентру Кореневе.

Крім того, росіяни скорочують український плацдарм і зі сходу, де відбили село Бірки та Спальне. Наразі тривають бої за село Плєхове - з початку контрнаступу росіяни пройшли там вже 13 км.

Вас також можуть зацікавити новини: