Олександр Коваленко пояснив, що потрібно робити, щоб окупанти перестали наступати на нашій землі / колаж УНІАН зі скріншотів

Щоб зупинити наступ російських окупаційних військ в Україні, потрібно знищувати стільки супротивників, щоб РФ не встигала компенсувати втрати за допомогою мобілізації.

Загарбники наступатимуть доти, доки матимуть можливість компенсації втрат у нуль, поділився думкою в Telegram військово-політичний оглядач Олександр Коваленко. За його словами, для зупинки ворожих наступальних дій потрібно, щоб вороги не змогли компенсувати втрати, а йшли в глибокий мінус.

Аналітик додав, що це можливо або в разі зриву мобілізації в РФ (внутрішньоросійський фактор), або в разі збільшення втрат до такого рівня, що мобілізаційні заходи не покриватимуть втрати:

Відео дня

"Сподіватися на внутрішній російський фактор - самовбивчий шлях, підвищення рівня нейтралізації окупантів - ось наша мета. Як зупинити наступ РОВ? Потрібно більше вбивати росіян".

Коваленко зазначив, що Росія протягом місяця в середньому втрачає 35 тисяч окупантів, але водночас здатна мобілізувати 35-40 тисяч осіб. "Тобто має змогу щомісяця втрати компенсувати в нуль, а інколи навіть трішки накопичити. Така ситуація і дозволяє РОВ щомісяця без особливих сумнівів втрачати по 35 тисяч тіл і наступати, наступати, наступати", - пояснив експерт.

Варто зазначити, що загальні втрати ворога в Україні станом на 25 вересня 2024 року в живій силі, за відомостями Генштабу Збройних сил України, становлять приблизно 646 тис. 400 осіб.

У центрі уваги війна в Україні - які є важливі свіжі новини

Росіяни тривалий час намагаються наступати на Донбасі і, зазнавши колосальних втрат, змогли захопити низку населених пунктів. Наприкінці вересня президент Володимир Зеленський заявив, то завдяки курській операції, яку українські воїни розпочали у серпні, просування окупантів в Україні сповільнилося.

За відомостями аналітиків DeepState, 24 вересня ситуація біля міста Вугледар (Донецька область) була критичною, росіяни намагалися його оточити. 25 числа речник української добровольчої армії "Південь" Сергій Братчук говорив, що нам потрібно готуватися до втрати контролю над цим населеним пунктом. Аналітик Forbes Девід Акс стверджував, що з Вугледара почала відступати 72-га окрема механізована бригада ЗСУ.

Вас також можуть зацікавити новини: