ЗСУ покинули Вугледар / фото facebook.com/72.black.brigade

Прикриття чи організації відходу 72 ОМБр з Вугледару не було, констатував військовий експерт Олег Жданов, коментуючи те, що у місті залишились поранені українські військові, яких не змогли евакуювати при захопленні окупантами міста.

"Там не було організації відходу, от в чому проблема. Командири нижчої ланки приймали рішення на місцях. Тому що вони або загинули б там разом усі, або треба було виводити хоча б частину людей, для того, щоб зберегти", - пояснив ситуацію Жданов. 

Експерт, посилаючись на слова комбрига 72-ї бригади, зауважив, що шансів зберегти Вугледар не було після прориву флангів і напівоточення цього міста. 

Відео дня

"А яка інформація була у Генштабі і що вони собі міркували –  тут запитання до главкома. Главком і Генштаб відповідають за організацію бойових дій", - зазначив Жданов. 

Вихід з Вугледару

2 жовтня в ОСУВ "Хортиця" повідомили, що ЗСУ довелось залишили Вугледар через загрозу оточення. 

Наступного дня представник 72-ої Окремої механізованої бригади імені "Чорних Запорожців" Арсеній Приліпка, коментуючи ситуацію сказав, що Вугледар був під постійним обстрілом, важко було евакуювати поранених, ворог тиснув з флангів, але вдалося відійти на підготовлені позиції.

Вас також можуть зацікавити новини: