Експерт оцінив, чи зможе Україна створити ядерну зброю / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com, скріншот

За великого бажання Україна все одно повернеться до теми створення ядерної зброї і зможе це зробити, на даному ж етапі такої необхідності немає. Таку думку в інтерв'ю УНІАН висловив розповів керуючий партнер Національної антикризової групи Тарас Загородній.

"Нам краще будувати ракети, дрони та інше озброєння, яке нівелює саме значення "ядерки". Сили оборони зараз без ядерної зброї перебувають на території РФ, і росіяни не знають, що з цим робити", - сказав він.

Він акцентував, що Росія має найбільшу кількість ядерних боєголовок, і щоб їй "чимось погрожувати", в України має одразу бути хоча б 50.

Відео дня

"А їх потрібно виготовити. Це величезні кошти, технології. Це досить непросте завдання. Тому краще починати з ракет, які можуть нести і ядерну зброю, зокрема, наприклад, на "Іскандері" боєголовку можна міняти", - додав експерт.

Ядерна зброя: чи вдасться Україні повернути потенціал

Нагадаємо, журналісти BILD із посиланням на анонімного чиновника повідомили, що Україна серйозно думає про відновлення свого ядерного потенціалу. Це викликало бурхливі обговорення.

Реагуючи на них, Путін заявив, що не допустить створення Україною ядерної зброї: "Це небезпечна провокація, і будь-який крок у цьому напрямку зустрічатиме відповідну реакцію".

Вас також можуть зацікавити новини: