Захисник розповів, що в його підрозділи потрапляли мобілізовані чоловіки, які не мали мотивації воювати / скриншот

Військовослужбовець Нацгвардії з позивним "Райт" розповів, що ставлення військових до чоловіків у тилу відрізняється.

"Якщо це нормальна людина, вона йде з роботи, вона твереза, то немає (думки, чому він не воює, - УНІАН). Я розумію, що поки я є - нехай він ходить на роботу. Якщо це йде якийсь лиган з банкою Рево, або це якийсь маргінал, він їде на БМВ, дві дівчини позаду сидять і він весь такий крутий, тоді вже є. Адже я фактично прикриваю йому дупу, щоб він тут з дівчатами катався, кайфував життя", - пояснив військовий в інтерв'ю "Армія TV".

Він також додав, що в його підрозділи потрапляли мобілізовані чоловіки, які не мали мотивації воювати. Однак у колективі вони змінювали своє ставлення до служби. 

Відео дня

"Якщо в мене десять особового складу і всі десять невмотивованих, то вже дуже складно. Адже вони будуть одне одному капати на мізки, це дуже складно, в мене такого не було. Якщо одна людина невмотивована в колективі. То так чи інакше, спілкуючись з іншими вона буде якось мотивуватися їхнім досвідом, тим, що вони живі. Вони бачать мою працю, що я за них переживаю, намагаюся допомогти. Вони бачать це ставлення, що вони нагодовані, вдіті, їхні діти можуть щось купувати собі, бо в них гідна заробітня плата. І ця мотивація поступово з'являється. Тут головне - колектив", - додав Райт. 

Мобілізація в Україні: важливі новини

Журналісти The Wall Street Journal відзначають, що в Україні посилюють мобілізацію, проводячи рейди в таких публічних місцях, як концертні зали, елітні магазини у Києві та популярні кафе в Одесі. На думку журналістів, це свідчить про зростаючі труднощі у наборі нових солдатів для компенсації втрат на фронті.

На думку ветерана АТО Євгена Дикого, через "загальну толерантність" до ухилянтів Україна може програти війну. За його словами, наразі в Україні треба мотивувати морально тих, хто ще не пішов на фронт, намагатись достукатись до совісті.

Вас також можуть зацікавити новини: