Світан припустив, чи здатен Лукашенко на удар по Україні / Колаж УНІАН, скріншоти

Російські окупанти намагатимуться використати Білорусь для ракетних ударів по Україні. Про це, коментуючи для 24 Каналу інформацію про перебазування носіїв "Кинджалів" МіГ-31К в Білорусь сказав військовий експерт, льотчик-інструктор, полковник ЗСУ в запасі Роман Світан.

За його прогнозами, окупанти планують продовжити атаки на Старокостянтинів (Хмельницька область), оскільки росіяни вважають, що саме там розташовані літаки F-16, надані союзниками.

Він нагадав, що нещодавно окупанти випустили три "Кинджали" з Брянської області на Старокостянтинів, два з яких були збиті ЗРК Patriot ще над Київщиною. Тож, аби уникати зони дії Patriot, окупанти спробують атакувати місто з території Білорусі.

Відео дня

"Питання тільки до окупаційного режиму Лукашенка - чи дозволить це чи ні. Адже якщо дозволить, це буде вважатися безпосереднім вступом в бойові дії, на кшталт тих, коли Білорусь пропустила через свою територію окупантів в напрямку Київщини", – каже Світан.

Російські винищувачі МІГ-31К у Білорусі

Напередодні "Білоруські Гаюн" повідомив, що з Росії прилетів винищувач МІГ-31К у Білорусь. Ці літаки є носіями аеробалістичних ракет "Кинджал". Сьогодні канал інформував про приліт ще одного такого ж винищувача. Обидва приземлилися на аеродромі "Мачулищі".

Згодом у РНБО назвали причини таких дій. В Україні вважають, що це може бути спробою росіян зберегти літаки, які тепер завжди під загрозою на російських аеродромах.

Вас також можуть зацікавити новини: