На думку Букатара, повторний наступ на Харківщину не має стратегічного підґрунтя / скриншот

Повторний наступ російських окупантів на Харківщину виявився невдалим. Про це розповів Армія TV командир 3-го батальйону бригади НГУ "Спартан" Олександр Букатар, який до повномасштабного вторгнення працював у поліції Харкова, а з перших днів повномасштабного вторгнення захищав місто.

"Їм взагалі це (наступ - УНІАН) не вдалося. Я це бачу, ми це бачимо… Це взагалі якась дурня. Так часто у них буває… Я думаю, що багато їх таких речей, це, перш за все, амбіції однієї людини (Володимира Путіна - УНІАН), яка може якісь свої комплекси прикриває іншими речами. Щоб показати, що типу вони спроможні. Типу, як вони кажуть, "от хочемо та зараз займемо Харків", - сказав Букатар.

На його думку, повторний наступ на Харківщину не має стратегічного підґрунтя.

Відео дня

"Я думаю, тут більше якісь показові виступи, аніж стратегічні, бо далі розширювати фронт… - хоч, й мають вони більше людського резерву, аніж ми, але все одно такий великий фронт їм тяжко тримати", - констатує військовий.

Війна в Україні - ситуція на Харківщині

Нагадаємо, у травні окупаційні війська РФ розпочали новий наступ у Харківській області. Ворог мав певні успіхи - захоплено кілька населених пунктів. Тоді йшлося, що у перші ж дні цей наступ змусив понад 6000 людей евакуюватися з невеликого міста Вовчанськ. Люди намагалися врятуватися від життя в окупації - уже вдруге.

Як писав The Washington Post, хвиля переселенців із Вовчанська, розташованого всього за кілька кілометрів від російського кордону, і навколишніх населених пунктів нагадало перші дні вторгнення в лютому 2022 року. 

Підрозділи Головного управління розвідки Міноборони України повністю звільнили територію Вовчанського агрегатного заводу і знищили окупантів у всіх будівлях підприємства, повідомили в ГУР.

Вас також можуть зацікавити новини: