Окупанти всіма силами намагаються взяти Вугледар / Скриншот

У ЗСУ все ще є можливість відстояти Вугледар, за умови, що вони втримають лінію постачання на північ від міста.

Російські окупанти вже два роки намагаються взяти це місто, але багатоповерхові будинки посеред степу стали справжньою фортецею, яку успішно обороняє 72-га бригада ЗСУ, зазначив аналітик BILD Юліан Рьопке.

Експерт підкреслив, що останнім часом росіяни посилили атаки на Вугледар, оточивши з трьох боків, увійшли в місто з південного сходу. ЗСУ утримують єдиний шлях постачання на півночі в бік Курахового, тоді як окупанти скидають із повітря листівки з вимогою здатися. Рьопке назвав цей крок "допотопною пропагандистською акцією часів Другої світової".

Відео дня

"У місті ще є кілька висотних будинків, які залишаються під українцями. Ці будинки висотою до 10 поверхів добре захищають їх. Проблема залишається в логістиці, у можливості її зберегти і, щоб місто не було оточене. У самому місті в ЗСУ ще залишаються можливості окопатися й оборонятися. Але на північ ситуація дуже близька до того, що росіянам вдасться перерізати постачання", - сказав аналітик.

Ситуація в районі Вугледара

Незважаючи на великі втрати, окупанти продовжуватимуть штурмувати Вугледар, сказав військово-політичний оглядач Олександр Коваленко.

Нещодавно стало відомо про звільнення з посади командира 72 окремої механізованої бригади ім. Чорних Запорожців полковника Іванова. Чорних Запорожців полковника Івана Винника. Саме ця бригада тримає оборону Вугледара.

Вас також можуть зацікавити новини: