Днями українські війська вийшли з Вугледара / фото facebook.com/GeneralStaff.ua

До кінця літа російські війська в районі міста Вугледар Донецької області мали перевагу 10 до 1 в артилерійських системах. Про це розповів український військовослужбовець 72-ї бригади Роман, який захищав Вугледар, пише The New York Times.

Зазначається, що близькість Донбасу до західної Росії давала змогу Москві легко перекидати війська, техніку і боєприпаси на лінію фронту.

Останніми тижнями, дедалі наближаючись до Вугледара, армія РФ почала завдавати суттєвих втрат Силам оборони України. За словами медиків, щодня поранення отримували десятки солдатів, а серед військових лунали заяви про "виснаження" військ.

Відео дня

Втрати Росії в Україні теж зростають

Українські та західні офіційні особи вказують на зростаючі цифри втрат і серед російських військ. Радник британських військових Ніколас Окотт вказав на те, що російська армія втрачала майже 1200 на день у серпні поточного року, і це доказ важких втрат Росії у війні.

За даними військового аналітичного сайту Oryx, за всю війну Росія втратила приблизно три бойові броньовані машини на одну українську.

Аналітики з Королівського інституту об'єднаних служб, що займається військовими дослідженнями, підрахували, що за нинішнього рівня втрат і темпу виробництва в РФ, найімовірніше, росіяни вичерпають свої запаси броньованих бойових машин до 2026 року.

Військовий аналітик із Відня Франц-Штефан Гаді, який проводив аналогічне дослідження, заявив, що до 2026-го РФ зможе дозволити собі тільки "одну або дві битви масштабу Авдіївки з точки зору втрат" броньованих машин.

Операція ЗСУ в Курській області - думки різняться

На думку військових експертів, з початком літа українські військові були добре підготовлені до боротьби в регіоні і навіть до планування можливих контратак наступного року. Аналітики вважають, що більшому ризику сили України піддала операція ЗСУ в Курській області, думки про доцільність якої досі різняться і серед українських військових.

Втрати Росії в Україні - дані ЗСУ

Нагадаємо, за інформацією Генштабу ЗСУ, станом на 6 жовтня загальні втрати Росії в Україні становили близько 660 тисяч 470 осіб особового складу.

За минулу добу українські бійці ліквідували ще 1250 російських загарбників. Також вони знищили купу російської техніки: три танки, 21 бойову броньовану машину, 55 артилерійських систем, 49 БПЛА оперативно-тактичного рівня. 101 одиницю автомобільної техніки та автоцистерн і 19 одиниць спеціальної техніки.

Вас також можуть зацікавити новини: