В Україні триває війна / фото facebook.com/UALandForces

Хоч місто Вугледар на Донеччині не входить до епіцентру оборонних ліній і рубежів у даній локації, але саме контроль над ним українськими військами не дає можливості армії РФ відновити залізничне сполучення через Волноваху, що значно вплине на інтенсивність бойових дій на півдні. Про це розповів військово-політичний оглядач Олександр Коваленко:

"Вугледар тримається. За межами своїх можливостей, але тримається".

Як зазначив експерт, за різними оцінками, у районі Вугледара зараз сконцентровано від 15 до 25 тисяч окупантів.

Відео дня

"Російські окупаційні війська намагаються закріпитися в південно-східній частині міста, в районі "Водоканалу". Вони прориваються невеликими штурмовими групами як уздовж траси 0532, так і з території стертого з лиця землі селища 3-ої шахти, вулицями Садова та Дачна. У разі закріплення в секторі "Водоканалу" вони матимуть змогу через вулицю 13 Десантників вийти на "Політех" із подальшим закріпленням і підготовкою прориву в центр", - акцентував Коваленко.

За його словами, зазначене завдання зараз виконують передові російські підрозділи 39-ї ОМСБр 68-го АК і 430-го МСП.

"Із південно-західного напрямку в російських військ завдання прорватися до міської лікарні, точніше до того, що від неї залишилося, і після закріплення в цьому об'єкті вийти вулицею Шахтарською до центру. Друга штурмова група/групи будуть по вулиці Молодіжній просуватися на північ з метою відрізати гарнізон від логістики на Богоявленку. Ось тільки реалізувати в цьому напрямку такий план буде куди складніше, ніж у протилежному, через рельєфно-ландшафтну специфіку", - додав оглядач.

Бої за Вугледар - що повідомлялося

Нагадаємо, вдень 25 вересня, голова Донецької ОДА Вадим Філашкін заявив, що місто Вугледар Донецької області ще не захоплене, але у ворога є просування.

За його словами, біля Вугледара ворог намагається прорвати лінію оборони ЗСУ, і українські захисники роблять усе можливе і неможливе, щоб зупинити окупантів.

"На околицях міста ворога ще немає, заходять ДРГ, але наші захисники намагаються їх вибити. Місто ще не захоплене, і будемо сподіватися, що цього не буде", - сказав він.

Вас також можуть зацікавити новини: