Росіяни показали застосування дрона-"дракона"/ колаж УНІАН, скріншоти

Судячи з усього, російські війська теж почали застосовувати в зоні бойових дій так звані дрони-"дракони", що розпилюють термітну суміш (схожа на лаву металева запальна речовина). Про це пише журналіст Forbes Девід Акс із посиланням на опубліковане росіянами відео застосування відповідних БПЛА.

Зазначається, що на оприлюдненому ролику один із таких російських дронів підпалює лісосмугу неподалік міста Вугледар Донецької області. Автор припускає, що українські захисники вирили траншею під цими деревами.

"Дрони-"дракони" являють собою поворот в існуючій тактиці безпілотників. Вони є як зброєю терору, так і практичними інструментами цілеспрямованого знищення", - зазначив журналіст.

Наводячи результати дослідження 2000 року армії США, Акс додав, що ці запальні снаряди горять так гаряче і так швидко, що немає реального способу придушити їх після удару, і єдиний вихід для солдатів, які опинилися під вогняним потоком, - бігти. При цьому боєць має вибратися з-під запальних бризок протягом 10 секунд, щоб уникнути глибоких опіків.

"Розпорошене полум'я з великою швидкістю може безпосередньо вразити ціль. Коли клейке або липке паливо потрапляє на захисний одяг, ймовірність виживання буде дуже малою", - йшлося у звіті американської армії.

ЗСУ застосовують проти росіян дрони-"дракони"

Нагадаємо, раніше УНІАН писав, що українські військові почали використовувати так звані дрони-"дракони", які розпилюють термітну суміш над лісовими масивами, де ховаються російські війська.

Експерти вважають, що використання такої зброї має подвійну мету: вона слугує як дешевий спосіб виявити ворожі позиції і викликати страх серед військ, що вторглися.

Вас також можуть зацікавити новини: