Ситуація у Вугледарі стала однією з найбільш складних за останні декілька днів/ фото 24 ОМБр імені короля Данила

Ситуація у Вугледарі стала однією з найбільш складних, ворог не полишає спроб оточити місто, і окремі групи російських бійців вже зайшли у Вугледар. Директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець в ефірі телеканалу "Еспресо" розповів про ситуацію у вісті і спрогнозував, як надалі будуть діяти ЗСУ.

Він нагадав, що ця ділянка фронту утримується понад два з половиною роки, зокрема, 72-га ОМБр тримає її вже понад 20 місяців. При цьому ситуація у Вугледарі є однією з найбільш складних за останні декілька днів, ворог знищує місто.

"Місто розташоване на висоті, і це одна з небагатьох ділянок фронту, де є перевага у висоті, а також шахтна, промислова та висотна забудова. Це дозволяло значний час, використовуючи перевагу у висоті та забезпечення нас артилерією й протитанковими засобами, стримувати фронтальні атаки противника, які, серед іншого, ускладнювалися подоланням річки Кашлагач, що тече на північ від цього населеного пункту", - пояснив Згурець.

Відео дня

Він також розповів, що зараз окупанти намагаються обійти місто з заходу і сходу, з Водяного та з боку Пречистівки, водночас, він зазначив, що мова про оточення Вугледару поки що не йде.

"Вчора ввечері надійшла інформація, що окремі групи російських бійців зайшли зі сходу у Вугледар. Тож динаміка не на нашу користь, але побачимо, як розвиватимуться події далі. Не думаю, що йдеться про оточення. Йдеться про те, що ЗСУ будуть захищати цю ділянку", - наголосив Згурець.

Вугледар - останні новини

Аналітик Forbes Девід Акс писав, що 72-га механізована бригада ЗСУ, яка захищала Вугледар, почала відступ з міста. На його думку, найімовірніше, бійці ЗСу можуть відступити у Богоявленку, що розташована за кілька миль на північ.

Речник УДА "Південь" Сергій Братчук зазначив, що "треба бути готовими до втрати Вугледара".

Водночас аналітики ISW вважають, що захоплення Вугледара навряд чи кардинально змінить хід наступальних операцій у Донецькій області, оскільки Вугледар не є особливо важливим логістичним вузлом. 

Вас також можуть зацікавити новини: