Віктор Кевлюк спрогнозував, куди рушать окупанти після захоплення Вугледара / фото facebook.com/72.black.brigade

2 жовтня в Силах оборони України офіційно підтвердили вихід із міста Вугледар Донецької області. Тепер окупанти прориватимуться на Курахове, вважає військовий експерт Центру оборонних стратегій Віктор Кевлюк.

"Ворог буде прориватися на Курахове, але не зможе виконати своє завдання без резервів", – сказав він у коментарі виданню LIGA.net.

На думку експерта, зараз командування окупаційних військ РФ зосередиться на просуванні у напрямку Покровськ – Павлоград і виході на перетин Донецької, Запорізької та Дніпропетровської областей у районі населеного пункту Темирівка.

Відео дня

Кевлюк вважає, що так росіяни спробують створити умови для досягнення однієї з анонсованих цілей так званої "СВО", як у РФ називають вторгнення в Україну. Йдеться про вихід ворога на адміністративні кордони Донецької та Луганської областей.

"Майбутня битва за Покровськ – апогей наступальної операції РФ на Південно-Західному театрі військових дій. Жовтень і частково листопад стають моментом максимального напруження сил сторін у всій кампанії 2024 року", – додав Кевлюк.

Війна в Україні: ситуація на фронті

Командир батальйону ударних БпАК "Ахіллес" 92-ї ОШБр ім. Івана Сірка Юрій Федоренко вважає, що втрата Вугледара не є критичною для України. За його словами, нинішня ситуація – "це складна історія, яка зумовлена низкою факторів".

Тим часом аналітики Інституту вивчення війни вважають, що захоплення Росією Вугледара навряд чи сприятиме ширшому наступу окупантів. Однак наразі війська РФ перебувають за кілька кілометрів від Покровська і тиснуть на два інших східних міста – Часів Яр і Торецьк, які розташовані на відносно високих місцях.

Вас також можуть зацікавити новини: