Коваленко пояснив, чим може загрожувати втрата Вугледара / колаж УНІАН, фото DeepState, скріншот

Російські окупаційні війська захопили Вугледар Донецької області. І в цьому є декілька негативних наслідків для України, каже військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко.

"Річ у тому, що в нас була можливість повного вогневого контролю залізниці від Донецька до Волновахи. Тобто, після захоплення росіянами Вугледару, в них зʼявляється можливість відновити активну військову логістику через Волноваху", – пояснив він в етері телеканалу "Еспресо".

За словами оглядача, вже найближчим часом на цій ділянці фронту в окупантів може запрацювати логістика залізницею, у тому числі – через Волноваху на південь, до Запорізької області. 

Відео дня

При цьому Коваленко вважає, що українські захисники все ж можуть вплинути на логістичний маршрут країни-агресорки. У них залишається можливість вогневого впливу на цю ділянку фронту. 

"Ми зможемо руйнувати ці логістичні шляхи. Зокрема, за допомогою РСЗВ Himars, ракет Atacms та Storm Shadow", – резюмував Олександр Коваленко. 

Окупація Вугледара

2 жовтня 2024 року в ОСУВ "Хортиця" офіційно підтвердили, що підрозділи Сил оборони вийшли з міста Вугледар Донецької області.

Президент України Володимир Зеленський, коментуючи це рішення, наголосив, що це було правильним кроком заради збереження життів українських захисників. 

Представник 72-ої Окремої механізованої бригади імені "Чорних Запорожців", яка обороняла Вугледар понад два роки, розповів, що місто було під постійним обстрілом. Арсеній Приліпка зауважив, що важко було евакуювати поранених, ворог тиснув з флангів, але вдалося відійти на підготовлені позиції.

Вас також можуть зацікавити новини: