В Україні триває війна / фото facebook.com/GeneralStaff.ua

Утримувати місто Вугледар максимально складно і практично неможливо, у разі його захоплення російські війська, найімовірніше, намагатимуться наступати в бік населених пунктів Новоукраїнка та Богоявленка. Таку думку висловив військово-політичний оглядач Олександр Коваленко, передає 24 канал:

"Якщо росіяни вийдуть у центр міста, то це можна вважати критичною ситуацією, коли необхідно виводити гарнізон із Вугледара. Це питання лічених днів".

За його словами, такої кількості техніки як біля Вугледара росіяни не використовували в цій локації понад рік.

Відео дня

"Усе це знищується. Крім того, по місту безперестанку працює російська авіація, керовані авіаційні бомби. Це ще один приклад того, чому утримувати Вугледар максимально складно і практично неможливо", - пояснив Коваленко.

Бої за Вугледар - що повідомлялося

Нагадаємо, як писав Forbes, навіть якщо росіяни захоплять Вугледар, ця перемога дорого їм коштуватиме. Це вже обійшлося їм у близько тисячі одиниць техніки та кількох тисяч військових. Потужна оборона ЗСУ за допомогою мін, артилерії, БПЛА і протитанкових ракет знищувала цілі бригади ворога.

"Чи виправдовує окупація руїн Вугледара повторне знищення однієї або двох бригад - це питання, на яке може відповісти тільки Кремль і ті, що вціліли зі злощасних підрозділів", зазначали у виданні.

Вас також можуть зацікавити новини: