Депутат прокоментував дані про втрати ЗСУ від видання WSJ/ Колаж УНІАН, фото 24 ОМБр імені короля Данила, скріншот

Дані газети The Wall Street Journal про 80 тисяч загиблих на війні з Росією українських військових є значно завищеними. Про це заявив народний депутат від партії "Голос", секретар комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони й розвідки Роман Костенко в ефірі Радіо Свобода.

"Я думаю, це перебільшені дані. Однозначно. Ті, що є. Саме, якщо ми говоримо про загиблих, ті що в нас визнані", – сказав він.

За словами Костенка, і число у 50 тисяч загиблих може бути завищеним або приблизним, хоча точної інформації про українські втрати він не має.

Відео дня

"Якщо брати минулі два роки, то в нас десь приблизно однаково було по 19 тисяч. І це вважалося тільки ті, хто офіційно були, видані свідоцтва про смерть. Ми знаємо, що є ще люди, які є безвісти зниклими. Я думаю, що тут приблизно порахували ту ж саму цифру. Безпосередньо в мене немає самих точних даних, щоб сказати, що ці дані є на 100 відсотків вірними. Я думаю, що вони є приблизними (тут йдеться про 50 тисяч)", – сказав депутат.

Війна в Україні - WSJ  порахував втрати

Як повідомляв УНІАН, видання The Wall Street Journal написало, що в конфіденційній українській оцінці, зробленій на початку року, кількість загиблих українських військовослужбовців становить 80 000 осіб, а поранених - 400 000.

Оцінки російських втрат, зроблені західними розвідками, різняться: за деякими даними, кількість загиблих сягає майже 200 000 осіб, а поранених - близько 400 000.

Вас також можуть зацікавити новини: