ЗСУ відправили до пекла купу росіян / скріншот

Загальні бойові втрати окупантів з початку повномасштабного вторгнення станом на 26 вересня серед особового складу склали близько 647 тис. 800 чоловік. 

Як повідомив Генштаб ЗСУ, упродовж минулої доби наші захисники ліквідували 1 тис. 400 російських окупантів. 

Також знищено чимало ворожої техніки, зокрема:

Відео дня

- танків ‒ 8 тис. 825 (+10 одиниць за добу);

- бойових броньованих машин ‒ 17 тис. 348 (+44);

- артилерійських систем – 18 тис. 620 (+71);

- засоби ППО ‒ 959 (+7);

- БПЛА оперативно-тактичного рівня – 15 тис. 946 (+67);

- крилаті ракети ‒ 2 тис. 599 (+4);

- автомобільної техніки та автоцистерн – 25 тис. 353 (+105);

- спеціальна техніка ‒ 3 тис. 190 (+22).

ЗСУ 'відмінусували' купу росіян та ворожої техніки: Генштаб оновив втрати РФ

Водночас, у Повітряних силах ЗСУ поінформували, що вночі було збито 66 ударних БПЛА та чотири керовані авіаційні ракети.

"У ніч на 26 вересня ворог атакував Сумщину двома ракетами невстановленого типу із Бєлгородської області, Одещину – чотирма керованими авіаційними ракетами Х-59/69 з акваторії Чорного моря. Також окупанти випустили по Україні 78 ударних БПЛА типу "Shahed" (райони пусків: Приморсько-Ахтарськ, Орел, Курськ – РФ). До відбиття повітряного нападу противника залучались авіація, зенітні ракетні війська, мобільні вогневі групи та підрозділи РЕБ Сил оборони України", - йдеться у повідомленні.

В результаті протиповітряного бою збито чотири керовані авіаційні ракети Х-59/69 та 66 ударних БПЛА. Вісім ворожих безпілотників локаційно втрачено у кількох регіонах України (інформація про постраждалих чи руйнування не надходила). Один – повернувся у Росію, ще один залишається в повітряному просторі України.

Війна в Україні: новини

У ніч на 26 вересня окупанти знову атакували Україну  ударними дронами. Зокрема, у столиці та передмісті працювали сили ППО. У Печерський район Києва викликали екстренні служби. Внаслідок повітряної атаки російських безпілотників сталася розгерметизація газової труби. Згодом стало відомо, що крім розгерметизації газової труби в житловому будинку, пошкоджено близько 20 автомобілів. Уламки впали на території дитячого садочку. Внаслідок атаки постраждала дитина. Медики надали їй необхідну допомогу.

Сили протиповітряної оборони зафіксували, що загалом в напрямку столиці прямувало понад півтора десятка ворожих безпілотників. Бойова робота в повітряному просторі Києва на його підступах велася протягом 5 годин. Силами та засобами ППО було знешкоджено приблизно десяток російських ударних дронів.

Вас також можуть зацікавити новини: