Українські захисники продовжують знищувати російських окупантів / фото 3 ОШБр

Втрати Росії в Україні під час наступів на східному фронті перевищили 600 000 чоловік особового складу вбитими і пораненими. Таку заяву зробили в Пентагоні на умовах анонімності під час брифінгу для журналістів, передає Politico.

Зазначається, що ці втрати більш ніж у 40 разів перевищують ті, яких РФ зазнала за десятирічне вторгнення в Афганістан у 1990-х роках.

У виданні акцентували, що за останні кілька місяців російські війська захопили кілька ключових міст, які українці наполегливо утримували.

Відео дня

"Російські наступи з літа складалися з масованих артилерійських атак, за якими слідували великі переміщення військ, які спрямовувалися до добре укріплених українських позицій, що призвело до тисяч жертв. Московські командири, схоже, обрали стратегію обміну тіл на землю", - йдеться в публікації.

Наразі російські війська наближаються до міста Покровськ на Донеччині на Донбасі, падіння якого стане серйозним ударом для українських сил, додали в Politico.

За словами, одного з військових чиновників, Росія направила "вражаючу" кількість військ на Покровськ, на відносно "маленьку територію". Це підтверджує її криваву стратегію.

Втрати Росії в Україні

Нагадаємо, за даними Генштабу ЗСУ, загальні бойові втрати Росії в Україні за час повномасштабного вторгнення серед особового складу орієнтовно становили близько 665 тисяч 200 чоловік особового складу. За минулу добу українські захисники знищили ще 1 тисячу 80 окупантів.

Також Росія втратила на полі боїв щонайменше: 8 тисяч 945 одиниць танків, 17 тисяч 765 бойових броньованих машин, 19 тисяч 263 артилерійські системи та 1 тисячу 225 реактивних систем залпового вогню.

За даними британської військової розвідки, вересень 2024 року став найсмертоноснішим місяцем для армії Росії від початку широкомасштабної війни в Україні - середній рівень втрат зріс до 1271 солдата вбитими або важкопораненими на день.

Вас також можуть зацікавити новини: