Підвищення рівня втрат РФ пов'язане з так званими "м'ясними штурмами", впевнені аналітики / фото 66 омбр ім. М. Хороброго

Вересень 2024 року став найсмертоноснішим місяцем для армії Росії від початку широкомасштабної війни в Україні - середній рівень втрат зріс до 1271 солдата вбитими або важкопораненими на день. Про це пише The Telegraph із посиланням на дані британської військової розвідки.

Зазначається, що до цього найвищий рівень щоденних втрат російських військ зафіксували в травні, тоді він становив 1262 солдати вбитими або пораненими.

Крім того, зазначається, що вересень поточного року став п'ятим місяцем поспіль, коли втрати російських солдатів у середньому перевалювали за 1000 солдатів на день.

Відео дня

За словами аналітиків, підвищення рівня втрат пов'язане з так званими "м'ясними штурмами" - поширеною тактикою російської піхоти.

Колишній військовий аташе Великої Британії в Москві припустив, що навряд чи Росія зробить паузу взимку: "Я очікую, що Росія продовжить просуватися вперед, промацуючи слабкі місця. Дуже похмуро".

Втрати Росії в Україні - дані ЗСУ

Нагадаємо, загальні бойові втрати Росії в Україні з 24 лютого 2022 року орієнтовно становлять близько 662 тисячі 970 осіб особового складу. Сили оборони України за минулу добу знешкодили понад 1,3 тисячі російських загарбників.

Крім того, Росія втратила на полі боїв щонайменше: танків - 8 940, бойових броньованих машин - 17 740, артилерійських систем - 19 203, реактивних систем залпового вогню - 1 223, засобів ППО - 973, літаків - 368, вертольотів - 328.

Вас також можуть зацікавити новини: