В Україні триває війна / фото 66 омбр ім. М. Хороброго

У боях за місто Вугледар Донецької області армія РФ втратила тисячі військових. Як повідомляє російська служба BBC, з урахуванням важкопоранених, загиблих і зниклих безвісти тільки 155-та і 40-та бригади морської піхоти могли втратити під Вугледаром понад 2100 осіб.

Акцентується, що при цьому втрати Росії під час затяжних штурмів Вугледара не обмежуються тільки військовими цих бригад. Зокрема, бої за Вугледар також завдали серйозної шкоди російському мотострілецькому батальйону "Алга" - щонайменше 27 військовослужбовців загинули, понад 60 було поранено, і більше десятка вважаються зниклими безвісти.

У публікації наголошується, що на основі відкритих даних вдалося підтвердити, що 155-та бригада морської піхоти втратила щонайменше 211 морпіхів убитими і 42 зниклими безвісти, а 40-та бригада "чорних беретів" втратила 72 солдатів і офіцерів убитими. При цьому встановлено, що серед загиблих є 19 офіцерів, зокрема командир одного з батальйонів Цирен Лубсанов.

Відео дня

"Встановлена нами кількість втрат 155-ї та 40-ї бригад включає тільки тих військовослужбовців, про смерть яких повідомлялося... і чиє місце служби ми змогли підтвердити. Реальна кількість "чорних беретів", загиблих під час штурму Вугледара, може бути приблизно удвічі вищою - приблизно 570 осіб... З урахуванням зниклих безвісти, більшість із яких, найімовірніше, загинули, реальна цифра загиблих у штурмах Вугледара морпіхів може зрости до 700 осіб", - ідеться в публікації.

У виданні акцентували, що важкопоранених солдатів 155-ї та 40-ї бригад морської піхоти достовірно встановити неможливо, а тому з урахуванням усіх наявних даних кількість остаточно вибулих із строю через поранення у 155-ї та 40-ї бригад може становити приблизно 1400 осіб, а загальне число втрат "чорних беретів" під Вугледаром - до 2100 осіб, і це до 40% штатного складу підрозділів.

Бої за Вугледар - що повідомлялося

Нагадаємо, як писав УНІАН, 2 жовтня в Оперативно-стратегічному угрупованні військ "Хортиця" повідомили, що підрозділи Сил оборони вийшли з Вугледара.

Як заявив президент України Володимир Зеленський відступ ЗСУ з Вугледара був правильним кроком для збереження життя українських військових.

Вас також можуть зацікавити новини: