ЗСУ в Курській області поповнюють обмінний фонд / колаж УНІАН, скріншоти

Російські пабліки публікують занижені дані про втрати Росії в Курській області серед особового складу, впевнений військово-політичний оглядач Олександр Коваленко.

За його словами, днями з'явилася інформація, що втрати РФ становлять 10 тисяч військових: "200" - 1 031, "300" - 8 395, зниклих безвісти - 302, полонених - 289.

"Щодо достовірності цифр нічого хорошого сказати не можу, вони явно занижені. Насамперед, показник полонених занижений значно, вкрай значно. Але важливо інше. Російські майданчики нехай і публікують очевидно занижені, але дані, що стосуються втрат російських військ у Курській області. Просто так ці цифри не "зливалися" б у російському сегменті, якби не були присутні там певні настрої, що виражають невдоволення як самою контрнаступальною операцією, так і загалом тим, що "йде за планом", - зазначив експерт.

Втрати Росії в Україні - дані ЗСУ

Нагадаємо, загальні бойові втрати Росії в Україні за час повномасштабного вторгнення серед орієнтовно склали близько 628 тис. 930 осіб особового складу

Крім того, у переліку втрат окупантів - 8 тис. 642 танки, 16 тис. 938 бойових броньованих машин, 17 тис. 936 артилерійських систем і 1 тис. 182 реактивні системи залпового вогню.

Вас також можуть зацікавити новини: