Сили облорони продовжують нищити російських загарбників / фото 3 ОШБр

Українські Сили оборони продовжують нищити ворога ударними темпами, і за минулу добу "закопали" ще 1250 російських загарбників. Як повідомляє Генштаб, станом на 6 жовтня загальні втрати ворога становили близько 660 тисяч 470 осіб.

Також ЗСУ знищили купу російської техніки: три танки, 21 бойову броньовану машину, 55 артилерійських систем.

Крім того, ліквідовано 49 БПЛА оперативно-тактичного рівня. 101 одиницю автомобільної техніки та автоцистерн та 19 одиниць спеціальної техніки.

Відео дня
Втрати ворога станом на 6 жовтня / Інфографіка УНІАН

Війна в Україні - новини

Як повідомляв УНІАН, за даними російської служби BBC, у боях за місто Вугледар Донецької області армія РФ втратила тисячі військових. Зокрема, з урахуванням важкопоранених, загиблих і зниклих безвісти тільки 155-та і 40-та бригади морської піхоти могли втратити під Вугледаром понад 2100 осіб.

Водночас, як писало видання NYT, в умовах значної чисельної переваги ворога Україна змушена вдаватися до тактики повільного відступу із  запеклими боями, намагаючись виснажити агресора.

Ідея полягає в тому, щоб відступити з міста, на яке націлився агресор, після того, як росіяни зазнають максимальних втрат у спробі його захопити. Однак, зважаючи на здатність Росії компенсувати свої величезні втрати, постає питання, якою територією українці будуть змушені поступитися, перш ніж російська армія виснажиться, зауважує NYT.

Вас також можуть зацікавити новини: