З весни росіяни рвуться до Покровська / фото УНІАН, Дмитро Ключко

Можливе захоплення Покровська російськими окупантами буде не тільки військовою поразкою для ЗСУ, а й створить серйозні економічні проблеми для України. Про це пише Foreign Policy.

Видання наводить дещо алармістську картину того, що відбувається на цій ділянці фронту. Зокрема стверджується, що росіяни "з кожним днем наближаються до нього на кілька миль", що є сильно перебільшеною оцінкою.

Також автор публікації називає Покровськ "ключовим логістичним і транспортним вузлом" для ЗСУ та "воротами до завоювання решти Донецької області" і навіть нібито до завоювання міста Дніпро. Хоча останнє лежить аж за 150 км на північний захід і захищене масивними водними перепонами, які вкрай важко форсувати - річками Дніпро і Самара.

Відео дня

"Але падіння Покровська може мати ще більш підступний вплив на здатність України продовжувати боротьбу. Місто є джерелом більшої частини вугілля, використовуваного в сталеливарній і металургійній промисловості країни, яка колись була основою української економіки і досі залишається другим за величиною сектором, хоча виробництво впало до менш ніж 1/3 довоєнного рівня", - додає видання.

Зазначається, що вугілля необхідне для виробництва чавуну і живить більшість старих сталеплавильних печей України, які зі свого боку забезпечують значну частину українського промислового експорту.

Втрата джерел вугілля не обов'язково означатиме зупинку української металургії, але ускладнить їй конкуренцію на міжнародному ринку, оскільки доведеться покладатися на імпортне вугілля.

Війна в Україні: останні новини

Як писав УНІАН, незважаючи на окупацію Вугледара та інших населених пунктів у Донецькій області, російські окупанти не зможуть досягти стратегічної мети, адже зазнають великих втрат під час боїв. Про це заявив екскомандувач армії США в Європі Бен Годжес.

Також ми розповідали, що російські окупанти продовжують просуватися на Донеччині і, за даними аналітиків DeepState, змогли досягти успіхів біля чотирьох населених пунктів. Йдеться про бої біля Новогродівки, Новоолександрівки, Сухої Балки та в Островському.

Вас також можуть зацікавити новини: