В Україні триває розв'язана Росією війна / фото 24 ОМБр ім. короля Данила

Російські окупанти завели в район села Липці Харківської області так званих "кадировців". Судячи з усього, найближчим часом на цьому напрямку фронту буде загострення, спрогнозував командир батальйону ударних БпАК "Ахіллес" 92-Ї ОШБр ім. Івана Сірка Юрій Федоренко в ефірі телемарафону.

За його словами, зазвичай, окупанти заводять "кадирівців", коли готуються до певної ескалації, і треба навести в своїх військах "порядок". Саме "кадирівці" мають повноваження примушувати виконанувати бойові завдання тих, хто відмовляється це робити, додав Федоренко.

Боець зазначив, що мета російської армії - максимально наблизитись до Харкова, щоб взяти під вогневий контроль окремі райони цього обласного центру. 

Відео дня

Крім того, росіяни хочуть повністю окупувати Вовчанськ, щоб в подальшому утворити плацдарм для просування в тил угрупування українських військ, які боронять Україну на Куп’янському напрямку:

"Місто Вовчанськ майже стерто вщент, але Сили оборони утримують позиції, і більша частина міста під нашим контролем. У противника немає успіху в просуванні".

Не менш важливо для росіян спробувати зайняти "лівобережний Оскіл, лівобережну Куп’янщину", зазначив Федоренко:

"В цьому випадку вони зможуть напрацьовувати можливості щодо форсування річки Оскіл, і, як наслідок, - окупації й правобережного Куп’янська, який є однією з панівних висот".

Бої за Липці - що повідомлялося

Як писав УНІАН, командир 3-го батальйону оперативного призначення бригади "Спартан" Олександр Букатар з позивним "Білий" зазначав, що село Липці у Харківській області має важливе значення для російських окупантів.

За його словами, цей населений пункт розташований на відстані артилерійського пострілу до Харкова, а висоти, які є у Липцях, дали б російським окупантам "вогневий" контроль над значною частиною Харкова.

Вас також можуть зацікавити новини: