Експерт пояснив, чому для ворога таке важливе Селидове / фото t.me/VadimFilashkin_donoda

Окупанти намагатимуться оточити Селидове, щоб отримати змогу наступати безпосередньо на Покровськ. Про це заявив в ефірі Радіо свобода військовий аналітик Денис Попович.

"Селидове однозначно будуть намагатися оточити. Вчора були не дуже добрі звістки з Цукуриного. А ситуація під Цукуриним прямо залежить від того, що буде під Селодовим. Якщо Цукурине буде захоплено, то ворог буде просуватися і перекривати ті дороги, які ведуть безпосередньо до Селидового. Може виникнути такая ситуація, як була під Вугледаром, коли перекривається логістика, і таким чином наші будуть змушені відходити, щоб запобігти оточенню", - пояснив аналітик.

За словами Поповича, Селидове є важливим з тієї точки зору, що там є терикони, і з цих териконів можна контролювати довколишню ситуацію вогнем.

Відео дня

"І головне - підступи до Покровська. Тобто, Селидове важливе для ворога, тому що тоді йому буде зручно наступати на Покровськ", - зазначив експерт, додавши, що тактика росіян не зміниться, вони переважають у живій силі, тож намагатимуться оточувати.

Крім того, він прокоментував інформацію щодо того, що ЗСУ почали будувати укріплення за Покровськом, а також перші - на шляху до Дніпра.

"Будувати ці фортифікації потрібно було вчора. І дуже добре, якщо вони будуються. Це не означає, що ЗСУ готуються до виходу з Покровська. Це може означати, що вони готують умовну оборону, тобто якщо буде втрачена якась одна лінія, то буде друга і третя, чого насправді не вистачало під Вугледаром", - пояснив Попович.

Ситуація навколо Селидового

Загарбники просунулися біля міста Селидове та намагаються взяти українських воїнів у напівоточення. Прес-офіцер 15-ї бригади оперативного призначення Нацгвардії "Кара-Даг" Віталій Міловідов заявив, що цей населений пункт знаходиться на вигідних висотах, тому дуже важливий для оборони міста Покровськ. За його словами, супротивники будуть намагатися захопити Селидове.

Також він додав, що на деяких ділянках фронту вороги сильніше закріплюються, застосовують більше FPV-дронів, артилерійських боєприпасів, скидів. "…нарощуються темпи вогневого придушування наших позицій. 

Вас також можуть зацікавити новини: