Захисник стверджує, що йому легше штурмувати / фото Суспільне

Командир роти 93-ї окремої механізованої бригади "Холодний яр" із позивним "Денчик" розповів, у 2014 році, служив навідником-оператором БМП-2, був в Дебальцевому.

Після початку повномасштабного вторгнення він пройшов курси підвищення кваліфікації. Став командиром відділення, а зараз Денис - командує ротою.

"У мене була задача - як навідника: просто - поставив ціль, поїхав, відстрілявся, обслужив техніку, все. А зараз у мене замість однієї БМП, стало десять, замість відділення, десяти чоловіків, у мене - 113. Я за всіх несу відповідальність. Перед ними, перед батьками, перед рідними, щоб всі повернулися додому живі й неушкоджені", - розповів військовий "Суспільному".

Відео дня

За його словами, війна після повномасштабного вторгнення змінилась.

"Зараз не та війна, що була. Якщо раніше ми мали справу з піхотою, то зараз в нас найбільша проблема - це БпЛА, "скиди". Навіть не так ті міномети", - пояснив він.

Захисник стверджує, що йому легше штурмувати.

"Штурм - це ти зайшов, ти отримав задачу, відкотився, відпочиваєш. А в обороні - ти стоїш, коли заміна буде, ніхто нічого не знає", - пояснив боєць.

Війна в Україні - думка захисників

Військовий батальйону "Нахтіґаль" Ігор Шолтис (позивний Гаррі Шульц) розповів, як ставиться до людей у тилу та що думає з приводу конфліктів між цивільними і військовими.

Вас також можуть зацікавити новини: