Північнокорейські солдати не були помічені в бою з часів Холодної війни / фото REUTERS

Аналітики кажуть, що хоча якість північнокорейських військ в Україні буде низькою, їхня чисельність буде стимулом для Росії.

За оцінками, північнокорейська армія налічує понад мільйон солдатів, що дає президенту РФ Володимиру Путіну потенційно великий резерв для поповнення своїх сил, пише The Telegraph.

"Трагічно бачити, як партнери України пропонують підтримку, наче вони грають у якусь академічну симуляцію, засновану на теорії, в той час як російські союзники просто кидають військову силу, щоб допомогти Росії перемогти", - сказав Філіпс О'Браєн, професор стратегічних досліджень в Університеті Сент-Ендрюс.

Відео дня

Колишній військовий аташе Великої Британії в Москві Джон Форман вважає, що розгортання північнокорейських військ є важливою частиною розрахунків Кремля на перемогу у війні. Він пояснив:

"Це означає відкриття нового джерела гарматного м'яса. Це також означає використання неросіян. Нікого не буде хвилювати, якщо північнокорейські військові будуть убиті".

Зазначається, що північнокорейські солдати не були помічені в бою з часів Холодної війни, коли вони були задіяні в різних прикордонних війнах як радянські союзники і довірені особи.

Війна в Україні - участь солдатів із КНДР

Згідно з повідомленнями російських військових блогерів, принаймні 18 північнокорейських солдатів уже дезертирували зі своїх тренувальних таборів у Росії. США заявили, що вони "стурбовані" повідомленнями про те, що Північна Корея може незабаром приєднатися до війни Росії проти України.

В Організації Північноатлантичного договору рішуче засуджують військову співпрацю Російської Федерації та Північної Кореї. Про це повідомив генеральний секретар НАТО Марк Рютте. Зокрема, він заявив, що наразі не може підтвердити приєднання солдатів Північної Кореї до російської загарбницької армії.

Вас також можуть зацікавити новини: