Тимочко наголосив, що тепер на місце ліквідованих офіцерів КНДР потрібно присилати до РФ нових / фото ua.depositphotos.com

Поява військових Північної Кореї, які співпрацюють з армією РФ, може бути потенційною загрозою не лише для України, а й для інших держав. Таку думку висловив голова Ради резервістів Сухопутник військ ЗСУ Іван Тимочко в ефірі телеканалу "Еспресо".

"Північна Корея є шалено мілітаризованою країною, в якій все населення так чи інакше прокачується через армію, і там втрати декількох людей не такі важливі. Однак важливим є те, що ті військові КНДР, якщо й отримували якусь інформацію чи навички, бо вони не просто так опинилися в Росії, пройшовши певний відбір, то тепер вони знищені й не будуть носіями певної інформації", - наголосив він.

Водночас Тимочко зауважив, що тепер на їхнє місце потрібно буде присилати нових представників армії КНДР. 

"Знаючи, як важко виїхати з КНДР, це були вірні режиму люди, перевірені спецслужбами. До цього часу було відомо, що РФ отримувала північнокорейську зброю, а тепер, коли почали з'являтися військові КНДР в Росії, то це може свідчити про декілька моментів", - вважає голова Ради резервістів Сухопутник військ ЗСУ.

За його словами, поява військових КНДР може свідчити про те, що Росії не вистачає операторів північнокорейської техніки, зброї, через що потрібно створювати спільні підготовчі центри. 

"По-друге, КНДР намагається в перспективі російську зброю, це ті ж самі ракети, системи ППО, інтегрувати у свою оборону. Можливо, так вони будуть готуватися до протистоянь локального масштабу з Південною Кореєю або ж може бути потенційна загроза того, що армії КНДР та РФ намагаються інтегруватися одна в одну для якоїсь взаємодії, наприклад, чи проти України, чи проти інших країн", - підкреслив Тимочко.

Він додав, що з одного боку загибель шістьох північнокорейських військових є малою цифрою, однак з іншого - це дуже багато, якщо російська армія почне так взаємодіяти з північнокорейською. 

"Коли це починається, то до цього треба віднестися досить серйозно", - зауважив військовий.

Ліквідація північнокорейських офіцерів - що відомо

Раніше видання Kyiv Post, посилаючись на свої джерела в розвідці, заявило, що українські військові знищили шестеро офіцерів армії Північної Кореї під час удару по окупованій території Донеччини 3 жовтня. Як стало відомо, вони прибули на переговори з російськими окупантами. 

За словами журналістів, ще троє північнокорейських військовослужбовців отримали поранення. Також серед загиблих внаслідок удару були і російські загарбники. 

Вас також можуть зацікавити новини: