Світан зазначив, що спочатку Сили оборони України особливо не відчують проблеми / колаж УНІАН, скрішот, фото Getty Images

Російські окупанти можуть відправити першу партію північнокорейських військових у Курську область, заявив в ефірі "24 Каналу" військовий експерт Роман Світан.

"Оскільки вони, можливо, навіть побояться їх спершу заводити на територію України. А ось на Курщину можуть відправити, або ж розгортати частини вздовж кордону. Яку, наразі, наші війська починають потрохи турбувати. Тобто спершу вони підуть на Курщину, а потім вже почнуть розтікатися", – сказав Світан.

Він додав, що в перший час, коли йтиметься про тисячі таких військових – Сили оборони України особливо не відчують проблеми. Оскільки окупанти спробують спершу "обстріляти" першу партію північнокорейських військових, аби потім відправити їх виконувати більш серйозні задачі. 

Відео дня

"Коли буде декілька тисяч – ми навіть не помітимо. А з десятка тисяч і далі – це така серйозна проблема. Якщо дві бригади в 10 тисяч будуть кудись заходити, то треба буде звертати на них увагу. Це будуть збиті частини, зі своїм командуванням і, можливо навіть, своєю технікою. Тоді з ними доведеться працювати всім. Думаю, і південнокорейці захочуть взяти у цьому участь. У якому вигляді – це вже інше запитання", – додав Світан.

Війська КНДР в Україні - останні новини

Напередодні в Конгресі США закликали Захід визначити участь північнокорейської армії в бойових діях на території України "червоною лінією". Там також заявили, що США та НАТО мають показати "негайну реакцію" на такі дії.

На думку військового експерта Євгена Дикого, якщо "перша партія" північнокорейських військових добре покаже себе в Україні, то Кім Чен Ин може відправити Росії ще десятки тисяч своїх військовослужбовців.

Вас також можуть зацікавити новини: