Лісосмуги у своїх цілях використовують не лише українці, а й росіяни / фото 110 ОМБр ім. генерал-хорунжого Марка Безручка

Українські військові отримують перевагу у своїх позиціях на полі бою завдяки радянському сільськогосподарському плануванню. Одним з таких елементів є лісосмуги, пише The Washington Post.

Солдати ЗСУ, які перебувають на фронті в Донецькій області, поділилися з журналістами, що контроль над стратегічними лісовими смугами може мати вирішальне значення для перемоги або поразки в бою.

"Лінія дерев - це життя", - сказав член артилерійської команди 15-ї бригади Національної гвардії на ім'я Олександр.

Відео дня

Інший український військовий на ім'я Максим розповів, що найкращі лісосмуги мають піднесеність. Вершини пагорбів забезпечують сильніший радіосигнал для безпілотників і допомагають піхотинцям збивати ворогів внизу.

За словами Максима, лісові смуги стали одним з найцінніших елементів рельєфу. Він підкреслив, що їм доводиться регулярно битися за такі позиції з російськими окупантами:

"Це і перевага, і недолік. Ворог використовує їх у такий самий спосіб".

У виданні нагадали, що лісосмуги є деревами, які були посаджені десятиліття тому по всій східній і південній Україні. Вони покликані зміцнити прилеглі поля та допомогти зменшити ерозію ґрунту від вітру.

Директорка Інституту біомедичних технологій Університету "Україна" Валентина Мовчан поділилася, що активно висаджувати ряди дерев почали ще за правління Йосипа Сталіна. Вона вважає, що це, можливо, єдиний позитивний наслідок з тих жахливих часів.

Війна в Україні - останні новини

Раніше УНІАН повідомляв, що керівник програм безпеки Центру глобалістики Стратегія XXI Павло Лакійчук не вірить у те, що росіяни в листопаді збираються почати наступ на Запоріжжя. Він вважає, що це може бути спроба ворога відвернути Сили оборони від напрямків головних ударів.

Крім того, джерело в Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України поділилося, що в Бердянську знищили залізничний міст, який росіяни використовували для перевезення військових вантажів. Завдяки цьому було паралізовано підвезення паливно-мастильних матеріалів, зброї та боєприпасів для війська РФ.

Вас також можуть зацікавити новини: