Військові 95-ї бригади знищили ворожу штурмову групу на Курщині / колаж УНІАН, фото УНІАН, скріншот

Триває операція Сил оборони України в Курській області РФ. Військовослужбовці 95 окремої десантно-штурмової Поліської бригади знищили штурмову групу окупантів в одному з населених пунктів Курщини.

Про це повідомляє пресслужба Десантно-штурмових військ ЗСУ. Примітно, що знищені військові були з числа ворожого підрозділу, який відомий знущаннями над українськими полоненими.  

"Це були виродки зі 155 бригади морської піхоти Тихоокеанського флоту, які особливо люблять хизуватися своїми "подвигами". А саме: знущанням з полонених, а також розстрілів тих українських військовослужбовців, хто опинившись в безвиході, здався в полон", – йдеться у повідомленні.

Відео дня

Наголошується, що у всьому світі полонених захишають норми Женевських конвенцій. Проте росіянам "на міжнародне гуманітарне право глибоко начхати, тому вони грубо й цинічно порушують його".

"Але тут хайпонути у цих потвор у військовій формі не вийшло: зустрівшись в бою з українськими десантниками, вони були усі знищені. Така ж доля чекатиме й інших військових з цієї бригади", – додали у ДШВ ЗСУ.

Війна в Україні: ситуація на фронті

Російські окупаційні війська активно намагаються випалювати позиції Сил оборони України у Донецькій області. Як розповів офіцер 1-го окремого загону ЦСП "Омега", через сухе літо усе дуже швидко вигорає, і це дається взнаки. 

Тим часом The Washington Post пише, що російська армія стала ефективнішою завдяки терміналам Starlink. І українські солдати не вірять, що Ілон Маск справді нічого не може із цим вдіяти.

Вас також можуть зацікавити новини: