Жорін дав свій прогноз стосовно війни / скріншот

Заступник командира 3-ї ОШБр, майор Максим Жорін, відомий своєю участю в боях на сході України, заявив, що погано ставиться до експертних прогнозів стосовно тривалості війни в Україні. За його словами, незрозуміло, на що ці люди спираються.

"От не до часових рамок, а як до таких прогнозів я ставлюся. На що вони спираються? Скільки схожих прогнозів ми чули за весь цей час? Про те, що восени, за декілька місяців, тижнів, наступного року, щось з цього взагалі хоч якось близько відбулося? Наскільки я пам'ятаю, ні. Скільки разів закінчувалися ракети в Росії — то у вересні, то в грудні, але щоразу щось вони не закінчуються, їх тільки більше стає... Імовірно, навіть у тарологів, до яких я з іронією ставлюся, більше буде фактів, на які вони спиратимуться, ніж у сучасних військових експертів, які про це говорять.", - обурився він в інтерв'ю Фокусу.

Згідно з оцінкою військового, поточна лінія фронту вказує на те, що окупанти збираються ще довго воювати з Україною і робитимуть це, "поки не впруться дуже сильно". Жорін додав, що росіяни розвивають свої ресурси та шукають нові для продовження бойових дій. 

Відео дня

"Тому я не бачу, щоб наш противник планував взагалі хоч десь зупинятися. Він, навпаки, нарощує свої сили й інтенсивність бойових дій саме на Сході. Тому я з посмішкою ставлюся до будь-яких прогнозів і радив би людям жити не прогнозами, а реальністю", - наголосив захисник.

На його думку, лише від українців залежить, чи вистачить нашій країні ресурсів на тривалу війну. Жорін пояснює, що якщо правильно підходити до системи управління військами, розвивати власну ресурсну базу та правильно нею користуватись, то вистачить.

"Тут же ж найголовніший наш ресурс, із якого все починається, це не снаряди і не техніка, це ресурс нашого характеру, нашої витривалості. Якщо в нас вистачить, як у держави, витривалості, то ми вистоїмо. Я в це абсолютно вірю. Якщо ми будемо кожного разу жити від прогнозу до прогнозу, то ми чекаємо виборів, то чекаємо передання якоїсь зброї, так буде досить складно. Якщо всі включаться, почнуть працювати, то ресурсів у нас вистачить", - підсумував військовий.

Коли закінчиться війна в Україні

Президент України Володимир Зеленський заявив, що ситуація на полі бою в Україні створює можливість зробити кроки щодо припинення війни не пізніше 2025 року.

Очільник ГУР Кирило Буданов заявив, що війна закінчиться в наступному році. Це пов'язано з тим, що у 2025 році росіян чекають великі економічні проблеми. Натомість полковник запасу ЗСУ та військовий експерт Петро Черник зауважив, що Росія вважатиме своєю перемогою повну ліквідацію української державності.

Вас також можуть зацікавити новини: