Єгор Фірсов пояснив логіаку росіян, через яку вони не підуть на перемир'я / колаж УНІАН, фото wikimedia.org, t.me/firsov_e

Росія не піде на мирні переговори, доки їй вдається просуватися вперед хоча б по одному кілометру на тиждень. Таку думку в інтерв’ю Radio NV висловив головний сержант роти ударних БПЛА Єгор Фірсов.

"Одразу розчаровую тих, хто очікує, умовно кажучи, кінця бойових дій, хто очікує миру, якогось перемир’я: поки ворог не вичерпав ресурси і поки ворог відчуває, що його військові операції досягають успіху, ворог не зупиниться", – наголосив він.

Будь-які умовні "сигнали" Кремля про нібито готовність до переговорів Фірсов розглядає як блеф і спробу "розслабити Захід", аби він не мав мотивації давати Україні зброю в очікуванні начебто близького закінчення війни.

Відео дня

"Поки росіяни просуваються, навіть якщо вони роблять це [зі швидкістю] один кілометр на тиждень, це дає всі підстави їм розуміти, що все вони роблять правильно, треба тиснути, тиснути, тиснути… Майте на увазі, що вони відчувають: "Ми зараз будемо тиснути, воно погано просувається, кілометр на тиждень, але наступить мить, коли воно посипиться". Ось їхній задум, отак вони мислять", – каже Фірсов.

На думку бійця, Україна досягне успіху лише в тому випадку, якщо повністю зосередиться на військовій складовій війни, не сподіваючись на якісь дипломатичні домовленості.

Війна в Україні: останні новини

Як писав УНІАН, росіяни змогли пошкодити ЗРК Patriot під час обстрілу 9 жовтня. У Повітряних силах кажуть, що комплекс продовжує чергування, хоча й отримав певні пошкодження.

Також ми розповідали, що бійці Сил оборони справді отримують додаткові виплати за знищену російську техніку. Однак через бюрократію цей механізм працює не у всіх підрозділах.

Вас також можуть зацікавити новини: