За словами бійця, окупанти мають перевагу і в живій силі / колаж УНІАН, фото 28 бригада, скріншот

Коли Україна матиме хоча б паритет у кількості боєприпасів, то наступ Росії буде зупинено. Таку думку висловив офіцер Збройних сил України Мирослав Гай в ефірі Ранок.LIVE.

Він зазначив, що ситуація для Сил оборони на фронті достатньо важка.

"РФ продовжує тиснути по широкому фронту, в першу чергу за рахунок переваги в артилерійських пострілах і авіаційній компоненті. На жаль, росіяни домінують в повітрі. Як тільки у нас з’явиться бодай паритет в боєприпасах, особливо великих калібрів, або буде нівельована авіаційна компонента Росії, зокрема КАБи, якими вони знищують прифронтові міста, то наступ Росії буде зупинено", - наголосив Гай.

Відео дня

Він також нагадав, що окупанти мають перевагу і в живій силі, бо намагаються мобілізовувати щомісяця близько 30 тисяч людей. За його словами, виснаження йде з двох  сторін.

"Росіяни несуть набагато більші втрати, ніж ЗСУ, в першу чергу за рахунок того, що вони наступають, а ми обороняємося", - додав офіцер ЗСУ. 

Як повідомляв УНІАН, начальник розвідки артилерії 4-ї бригади "Рубіж" капітан НГУ з Бахмутського напрямку Володимир Назаренко зазначав, що російські окупанти використовують на сході України велику кількість резервів, боєприпасів та зброї.

За його словами, ворог продовжує тиснути і ситуація залишається критичною на багатьох ділянках і загалом по всій лінії сходу. 

Вас також можуть зацікавити новини: